CHAUS

(Felis chaus)

drapieżnik z rodziny kotowatych; zamieszkuje nadwodne zarośla i trzcinowiska w równikowej Afryce i płd. Azji; dł. ciała do 75 cm, ogona do 30 cm, waga do 16 kg; sierść ciemnożółta; żywi się drobnymi ssakami i ptakami.

Reklama

Podobne hasła:

Encyklopedia Internautica

Reklama

Reklama

Reklama