KACZUGA

(Kachuga)

żółw słodkowodny z podrzędu skrytoszyjnych; obejmuje 6 gat.; dł. ciała 22-60 cm, samice większe od samców, dobrze pływa i nurkuje; wszystkożerna; trudna w hodowli terraryjnej; występuje na Płw. Indyjskim; objęta międzynar. ochroną.

Reklama

Encyklopedia Internautica

Reklama

Reklama

Reklama