KARAKURT

(Latrodectus mactans tredecimguttatus)

pająk jadowity, podgatunek czarnej wdowy; wielkości pająka krzyżaka; ciemny, czasem w czerwone plamy; samica zakłada gniazdo w ziemi; groźny dla człowieka i dużych zwierząt; występuje w płd. , płn. Afryce, zach. Azji.

Reklama

Powiązane hasła:

PAJĄKI, LATRODECTUS MACTANS TREDECIMGUTTATUS

Podobne hasła:

Encyklopedia Internautica

Reklama

Reklama

Reklama